UNIŠTAVANJE VINILNOG LANCA INA-POLIKEM ZADAR


UDRUGA BIVŠIH ZAPOSLENIKA «SOLIDARNOST» ZADAR

 
 

 UNIŠTAVANJE VINILNOG LANCA INA-POLIKEM ZADAR

 

Udruga „Solidarnost“ Zadar u posjeduju je kaznene prijave koju ju Sindikat radnika INA – Polikem Zadar, 2001. godine podnio Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru protiv nepoznatih osoba koje su protupravnim radnjama i zlouporabom ovlasti ugrozili opstanak VINILNOG LANCA, napravile veliku materijalnu štetu hrvatskoj državi koja je bila većinski vlasnik POLIKEM-a d.d. Zadar i time ugrozili vitalne interese i prava radnika. U skladu sa zakonom, sindikat je tada predložio Županijskom državnom odvjetništvu da provede odgovarajući postupak, utvrdi okrivljene osobe zbog navedenih inkriminacija i pokreni kazneni progon istih kod nadležnog suda. Još nitko nije odgovarao.

Također, koordinacija sindikata EKN-SSSH i HUS-a POLIKEM D.D., 2003. godine podnijelo je Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru zahtjev za zaštitu zakonitosti u kojem su predložili da se donese odluka o zabrani raspolaganja imovinom Polikema d.d. Zadar u stečaju do usklađenja svih odluka nadležnih u skladu sa zakonom i  stoga, također, predložili Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske da žurno podigne zahtjev za zaštitu zakonitosti sukladno Zakonu i Ustavu RH i da poduzme druge odgovarajuće radnje s ciljem zaštite zakonitosti u navedenom postupku.

Koordinacija sindikata EKN-a i HUS-a, 2003. godine obratila se dopisom Državnom odvjetništvu RH Mladenu Bajiću u svezi nezakonitih radnji u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom Polikem d.d., u kojem je navelo da „poduzeće Polikem d.d. Zadar do otvaranja stečaja (24.05.2001.) nije imalo blokiran devizni račun i preko njega je vršen kunski platni promet što je uvjetovalo štetu vjerovnicima. U stečaju nije napravljen stečajni plan i tijekom stečajnog postupka Koordinacija sindikata EKN-a i HUS-a diskriminirana je bila od strane stečajnog suca i stečajnog upravitelja. Pored toga organizirana je nezakonita opstrukcija punomoći sindikata od strane Božidara Jurišića, što je utuženo nadležnim institucijama.

Ovo pokazuje da su zadarske tvrtke koje su opljačkane kroz pretvorbu i privatizaciju završile su u stečaju. S vremenom su se stečajevi pokazali kao efikasan nastavak pljačke koja je započela pretvorbom. Došlo je do zlouporabe stečajeva koji su iskorišteni kako bi se iz „stečajnih mrtvaca“ izvukla posljednja kuna u korist umrežene stečajne mafije.

Prilog:

  1. Kaznena prijava Sindikat radnika INA – Polikem Zadar od 24.05. 2001. godine


 


 

U Zadru, 12. studenog 2017. godine

 

Udruga „Solidarnost“ Zadar

Primjedbe

  1. Pozdrav svima, ja se zovem Marija Ivana, samohrana sam majka 3 djece iz Hrvatske i želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam od pouzdanog zajmodavca dobio zajam od 90000 eura. Već sam dva puta bio žrtva prijevare s kreditima, prije nego što sam upoznao gospodina Davea Thompsona pročitao sam svjedočanstvo i kontaktirao ga, nazvao sam ovog zajmodavca čovjekom Božjim, jer je odgovorio na moje molitve za kredit. Jako sam sretan što sam upoznao takvog muškarca. Ovo je vrlo lak način da dobijem kredit od pouzdanog čovjeka koji ima kreditnu tvrtku u Sjevernoj Americi, ime firme (NAJBOLJI LAKE FINANCE HOME) Ovo svjedočanstvo postoji u svim društvenim medijima, jer obećao dijeliti širom svijeta. Imajte na umu da je kamatna stopa od 2% imajte na umu da i vi možete dobiti posao i uložiti u posao kontaktirajte ga putem e maila: westlakefinancehome@gmail.com WhatsApp: (+16014560144)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi