Čedo Alić kandidat za župana

Čedo Alić kandidat za župana
Čedo Alić kandidat je Udruge "Solidarnost" Zadar i SHZ-a za župana Zadarske županije na svibanjskim lokalnim izborima.

Usuglašene programske smjernice  SHZ-a i Udruge "Solidarnost" Zadar
1. Poticanje industrijske i poljoprivredne proizvodnje u Zadarskoj županiji kroz stvaranje novih vrijednosti.
2. Osnivanje instituta za voćarstvo radi razvoja  voćarske proizvodnje i prenošenje voćarske znanosti u praksu na principima konkurentne i održive poljoprivrede, koji će provoditi brojna agrotehnička i pomološka istraživanja pojedinih voćnih vrsta i sorti te njihovih odnosa prema agroekološkim čimbenicima ovoga područja, a sve u cilju postizanja obilnijih, redovitijih i sigurnijih prinosa, bolje kvalitete plodova, veće produktivnosti rada i jeftinije proizvodnje.
3. Pravna pomoć oštećenima u pretvorbi za obeštećenjem. Pokrenuli smo zajedno da Fond za privatizaciju, sada CERP, treba platiti otplaćene dionice radnicima poduzeća u pretvorbi, čiji je vlasnik bio Fond i koji je prodavao te dionice jer smatramo da je isti odgovoran što su ta sva poduzeća otišla u stečaj i likvidaciju.
4. Pokretanje naknade štete osnivačima Dalmatinske banke d.d. da Dalmatinska banka d.d., sada OTP banka, isplati osnivače Dalmatinske banke d.d. Popis osnivača (dioničara), njih 140 s osnivačkim ulozima nalazi se u registru Trgovačkog suda u Zadru. Isplaćen je samo jedan osnivač, odnosno dioničar „Bagat precizna mehanika“, nitko ostali.
5. Predlaganje Vladi RH da se INI vrati cjelokupni udjel koji u njoj ima MOL tako da se MOL-ov udjel zamjeni za osnivačke dionice Dalmatinske banke, sada OTP banka, a koja osnivačima duguje za naknadu štete oko 2 milijarde eura te gdje bi osnivači postali dioničari INE.
6. Izgradnja mosta kopno - otok Pašman gdje već postoji idejno rješenje. Dionica na kojoj bi se gradio most je Turanj – uvala Brižine i duga je samo 2,2 kilometra.
7. Rješavanje vodoopskrbe mjesta u Zadarskoj županiji. Samo u gradu Benkovcu od 40 naselja njih 20 nema vodu u 21. stoljeću, a gdje su i druga mjesta Zadarske županije.
8. Uvođenje besplatnog javnog prijevoza za sva mjesta u Zadarskoj županiji - mnoga mjesta nemaju nikakav javni prijevoz.
9. Izgradnja - udvostručenje studentskih domova i domova za starije i nemoćne osobe u mandatu od 4 godine.
10. Opremanje obiteljskih ambulanti da obavljaju i specijalističke preglede.
11. Poboljšavanje turističkih kapaciteta s većim sadržajima i novim destinacijama. Iskoristiti komparativne prednosti naše poljoprivrede i nuditi zdravu i ekološki uzgojenu hranu. "Tihi izvoz" je daleko ekonomičniji – prodaje se na licu mjesta po povoljnim cijenama. Time se uvelike stimuliraju domaći proizvođači hrane koji na taj način imaju direktnu korist od turizma te vlastiti boljitak. Aktualna situacija pokazuje koliko je bitna zdrava i ekološki proizvedena hrana. Turizam može potaknuti brži rast proizvodnje i trgovine, tako da turistička poduzeća nude hrvatske proizvode, pogotovo ako su konkurentni cijenom i kvalitetom, te mogu doprinijeti autentičnosti turističke ponude. 

Primjedbe

Popularni postovi